Webinar Integrale Dakkwaliteit

Webinar Integrale Dakkwaliteit

30 september 2024

Integrale Dakkwaliteit - oftewel, wat kan er allemaal misgaan of juist goed op het platte dakt?

Er kan heel wat mis op het dak. Zowel in de ontwerpfase als tijdens de bouw. Dit leidt vaak tot lekkages en hoge faalkosten, waardoor kostbare herstelwerkzaamheden nodig zijn om het dak weer in goede staat te krijgen.

Donderdag 10 oktober 10.00 uur kunt u het gratis webinar daarover volgen. Meld je hier aan.

Terug naar het overzicht

Integrale Dakkwaliteit – Wat kan er misgaan op een plat dak?

Er kan weleens veel misgaan op platte daken, zowel in de ontwerpfase als tijdens de bouw. Dit leidt vaak tot lekkages en hoge faalkosten, waardoor kostbare herstelwerkzaamheden nodig zijn om het dak weer in goede staat te krijgen.

De aandacht voor daken groeit steeds meer. Het draait niet meer alleen om waterdichtheid; daken vervullen nu veel meer functies. We leven, tuinieren, sporten en parkeren op daken, en ze zijn zelfs toegankelijk voor voetgangers. Daken spelen een belangrijke rol in de waterhuishouding van stedelijke gebieden. Deze multifunctionaliteit vraagt om geavanceerdere daktechnieken, wat kan leiden tot conflicten tussen dakdekkers en hoveniers. Daarnaast is het essentieel dat architecten goede afwatering en isolatie in hun ontwerpen meenemen, evenals de juiste dakbedekking.

Erik Steegman: De expert op het gebied van daken

Wie kan hier beter over vertellen dan Erik Steegman, een echte dakenman met meer dan 40 jaar ervaring in de sector? Momenteel werkt hij als adviseur Multifunctionele Daken bij KIWA BDA Dakadvies en is hij eigenaar van het vakmedium Dakenraad. Erik is de oprichter van de Green Deal Groene Daken, was betrokken bij het project Leven op Daken, en speelde een sleutelrol in het eerste samenwerkingsverband in 1995 tussen een hovenier en een dakbedekkingsbedrijf. Zijn uitgebreide kennis van daken stelt hem in staat om zowel de veelvoorkomende problemen als de oplossingen aan te kaarten, waaronder het belang van integrale samenwerking, zoals bij TotaalDakConcept.

Meld je aan voor het GRATIS webinar

Meer informatie of vragen?
Neem contact met ons op

We staan u graag te woord. Meer informatie vindt u op onze contact pagina.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief