Dag van de Duurzaamheid

Dag van de Duurzaamheid

10 oktober 2024

Ook bij Roval Aluminium staat duurzaamheid hoog in ons vaandel en zitten wij zelfs aangesloten bij Anthesis (voorheen Climate Neutral Group). Wil je nu meer weten over ons duurzame aluminium en circulariteit? Lees dan de onderstaande tekst

Terug naar het overzicht

Duurzaam aluminium

Duurzaamheid loopt als een rode draad door ons bedrijf. Het is niet alleen stevig verankerd in ons beleid met betrekking tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Ook onze producten onderscheiden zich door duurzaamheid in al zijn facetten. Het aluminium van onze dak- en gevelproducten is onderhoudsarm en heeft een lange levensduur van tientallen jaren. Onze dakranden, muurafdekkappen, waterslagen en andere producten behouden hierdoor jarenlang hun esthetische én functionele kwaliteiten. 

Duurzaam aluminium


Circulariteit

Een andere vorm van duurzaamheid is circulariteit. Neem onze aluminium muurafdekkappen. Het door Roval zelfontwikkelde klangensysteem maakt schroefloze montage mogelijk. De muurafdekkap wordt met een simpele handbeweging over de klang gedrukt. De schroefloze montage zorgt ervoor dat de aluminium kap niet aan stabiliteit verliest. Er hoeft immers niet in geboord te worden. De klang houdt de muurkap mooi strak en glad, waardoor ook de esthetische kwaliteiten tot in de lengte van jaren gewaarborgd zijn. Demontage is hierdoor ook zeer eenvoudig. De muurkap kan daardoor probleemloos elders worden hergebruikt.

En wat te denken van de Roval-Duplo®, onze tweedelige aluminium dakrand. De Duplo® bestaat uit een basisprofiel en een afwerkingsprofiel. Het basisprofiel wordt aangebracht vóór de (kunststof)dakbedekking; later wordt het afwerkingsprofiel eenvoudigweg op het basisprofiel geklikt. Het afwerkingsprofiel is even eenvoudig te demonteren en her te gebruiken. De Roval-Duplo® is een circulair product bij uitstek. 

Assortiment muurafdeksystemen


Meer informatie of vragen?
Neem contact met ons op

We staan u graag te woord. Meer informatie vindt u op onze contact pagina.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief