+31 (0) 492 56 10 50
info@roval.eu
Direct offerte opvragen

Home > Nieuws

Nieuws

Zoeken op Roval

Roval levert maatwerk in aluminium dagkanten

25-02-2019

Eén van deze maatwerkproducten zijn aluminium dagkanten die worden toegepast in de woningbouw, utiliteitsbouw en onderwijs- en gezondheidsinstellingen voor zowel nieuwbouw- als renovatie- en herbestemmingsprojecten.

De mogelijkheden met aluminium dagkanten zijn eindeloos.

Esthetisch

Dagkantbekleding is in beginsel functioneel (afwerking van de dagkanten). Roval geeft echter met maatwerkmogelijkheden ook een esthetische dimensie aan de dagkantafwerking. Zowel in kleur als in vorm.

De dagkanten kunnen worden uitgevoerd in vrijwel alle RAL-kleuren. Hierdoor kunnen de dagkanten voor een belangrijk deel bepalend zijn voor het gevelbeeld en daardoor voor de uitstraling van elk gebouw.

Een inspirerend voorbeeld is te zien bij Integraal Kindcentrum De Samenstroom in het Brabantse Gemert. Hier heeft de architect gekozen voor een rijke kleurschakering van de dagkanten, die daardoor aansluiten op de belevingswereld van het kind.

Anders is het bij Wooncentrum De Vlinder in Barneveld. Hier is de dagkantafwerking robuust. En door de ogenschijnlijke willekeurige verdeling over de gevel ontstaat er een dynamisch beeld. Roval past dagkantbekleding ook toe in renovatieprojecten, zoals te zien is in het Belgische Mechelen. Hier dragen de grijs getinte aluminium dagkanten bij aan een modern en rustig gevelbeeld.

In combinatie met waterslagen

Als totaalleverancier biedt Roval Aluminium ook de combinatie aluminium dagkanten met aluminium waterslagen. Eenheid in uitstraling luidt hier het credo, zoals te zien is in de gevelopeningen van wooncomplex Amber in Delft. Hier worden de maatwerkmogelijkheden van het aluminium zetwerk optimaal benut.

Roval biedt de architect maximale ontwerpvrijheid. Behalve de mogelijkheid om de dagkanten en waterslagen in vrijwel alle RAL-kleuren uit te voeren, heeft de architect ook keuze tussen blank geanodiseerde of gemoffelde afwerking. De eindgebruiker profiteert van het duurzame karakter van de toegepaste aluminium detaillering: aluminium is onderhoudsarm en behoudt - in tegenstelling tot andere materialen als hout of kunststof - jarenlang onaangetast zijn esthetische uitstraling.

 Brochure: Meer over aluminium gevelbekleding.

© 2008 - 2019 roval.nl - All rights reserved
All trademarks, slogans, text or logo representation used or refered to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Design: tableaux mediamakers