+31 (0) 492 56 10 50
info@roval.eu
Direct offerte opvragen

Home > Nieuws

Nieuws

Zoeken op Roval

Boeiboorden en kolombekleding: mooi en functioneel

26-06-2017

Boeiboorden en kolombekledingen zijn gebouwonderdelen die in de regel in het zicht liggen. Daarvan willen we graag dat ze er op-en-top uitzien. Liefst zo lang mogelijk. Zijn boeiboorden en kolombekledingen van kunststof of hout, dan verliezen deze na verloop van tijd hun kwaliteit. Er ontstaan vochtplekken, lekstrepen of – in geval van hout – de verflaag bladdert af. Zeker in ons land, waar wind en neerslag vrij spel hebben, zijn erosie en slijtage een kwestie van tijd. Om kwaliteitsverlies te beperken, is onderhoud nodig. Dat is vaak kostbaar, tijdrovend en veelal belastend voor het milieu.


Bij aluminium boeiboorden en kolombekledingen van Roval Aluminium is dit allemaal niet het geval. Of je dit zetwerk nu toepast op gevels, dakranden, pilaren of windveren; het blijft onderhoudsarm en behoudt een aluminiumleven lang zijn technische en economische kwaliteiten en esthetische uitstraling.


Toepassingsgebieden


De toepassingsgebieden van aluminium boeiboorden zijn velerlei. Van oorsprong werden boeiboorden alleen gebruikt als dakrandafwerking; later ook voor andere doeleinden. Als gevelbekleding bijvoorbeeld of overstekbekleding, als afwerking van de carport of om verdiepingsovergangen te accentueren. Waar boeiboorden in het verleden primair functioneel waren, hebben ze meer en meer een esthetische functie gekregen. Kolombekledingen bestaan al eeuwenlang; aluminium als nieuw en duurzaam bouwmateriaal is daar de afgelopen jaren aan toegevoegd.

 

Veghel, kantoor Hobij Oisterwijk, brede school Waterhoef


Maatwerkproducten


Aluminium boeiboorden en kolombekledingen worden toegepast in woningbouw en utiliteitsbouw, in nieuwbouw en renovatie- en herbestemmingsprojecten. Zo vinden aluminium boeiboorden van Roval steeds vaker hun weg in renovatieprojecten. Bijvoorbeeld in situaties, waarin het dakvlak vanwege extra isolatie hoger wordt. Dan is een verhoogde dakrandafwerking nodig; een aluminium boeiboord biedt in dat geval uitkomst.


Boeiboorden en kolombekledingen zijn geen standaardoplossing maar maatwerkproducten. Het is daarom niet verwonderlijk dat opdrachtgevers uiteindelijk bij Roval Aluminium uitkomen. Roval beschikt over een hypermoderne productieafdeling met een geavanceerd, cnc-gestuurd machineapparaat. Hiermee produceert Roval de boeiboorden en kolombekledingen: kwalitatief maatwerk tot op de millimeter nauwkeurig.


Dat is slechts één deel van het verhaal. Roval Aluminium verzorgt ook het inmeten en de montage van de boei- en kolomdelen die in vele vormen én in vrijwel alle Ral-kleuren leverbaar zijn. Roval komt bovendien aan vrijwel alle ontwerpwensen tegemoet. Bewerkingen, zoals boren, stansen, lassen en uithoeken behoren eveneens tot de mogelijkheden.

© 2008 - 2019 roval.nl - All rights reserved
All trademarks, slogans, text or logo representation used or refered to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Design: tableaux mediamakers