+31 (0) 492 56 10 50
info@roval.eu
Direct offerte opvragen

Home > Nieuws

Nieuws

Zoeken op Roval

Nieuw klangensysteem voor superieure kwaliteit

25-09-2015

Aluminium muurafdekkap met balustersysteem.

Speciaal voor haar aluminium muurafdekkappen met balustersysteem heeft Roval Aluminium een nieuwe klang ontwikkeld. Deze aluminium klang die op de muur wordt gemonteerd, is voorzien van een unieke dubbele klikveer aan weerszijden en in het midden van een verticale platstaf.

Hierop worden de staanders blind gemonteerd en uiteindelijk de handrail. De muurafdekkap, die voorzien is van een inkeping, wordt als eerste over de platstaf heen geschoven en vervolgens over de beide klikveren heen gedrukt (schroefloze bevestiging!). Dankzij de dubbele klikveer kan de kap volledig recht over de platstaf heen worden geschoven, waardoor de inkeping zo klein mogelijk kan worden gehouden. Dit is enerzijds belangrijk vanuit esthetisch oogpunt, maar ook voor de sterkte van de aluminium kap.

De dubbele klikveer zorgt er bovendien voor dat de muurafdekkap zeer strak gemonteerd kan worden, waardoor de gladde en esthetische uitstraling tot in lengte van jaren behouden blijft. De voorgemonteerde EPDM-afdichtingsband voorkomt inwateren en zorgt tegelijkertijd voor een goede demping; overtollige regenwater wordt via de klang weggevoerd.

Groot voordeel van het complete systeem is de montagesnelheid, omdat de muurafdekkap schroefloos wordt gemonteerd; het monteren van de staanders en de handrails is eveneens zeer eenvoudig.

 Bekijk hier de brochure aluminium baluster


Variaties balusters

Het complete balustersysteem (balusters en muurafdekkap), dat veelal uit veiligheidsoverwegingen wordt toegepast op balkons, loggia’s en daktuinen is zeer gevarieerd. De aluminium balusters zijn leverbaar in allerlei maatvoeringen en RAL-kleuren of blank geanodiseerd.
De handrails zij er in vijf uitvoeringen: rond, ovaal, vierkant en twee rechthoekige modellen.

Voor de afwerking van de onderzijde van de handrails kan er gekozen worden uit een rechte of ronde variant.

Niet alleen voor de staanders geldt de blinde bevestiging; ook de hoeken en de lengten worden blind aan elkaar verbonden. Hiervoor heeft Roval speciale verbindingsstukken ontworpen: een rechte (Roval recht 15831) en een hoekuitvoering (Roval hoek 158532).

 

Voor de finishing touch van de balusters levert Roval Aluminium einddoppen in een ronde, ovale, vierkante of rechthoekige variant. De rechthoekige einddoppen zijn leverbaar in aluminium (alle RAL-kleuren) en de overige einddoppen in zwart of grijs EPDM.

De Roval balusters worden niet alleen in combinatie met de aluminium muurafdeksystemen toegepast. Ze kunnen ook rechtstreeks op de muur of vloer worden gemonteerd. Ook hiervoor voorziet Roval in de juiste aansluitmogelijkheden. Voor vloeren de Vloeraansluiting 158550 en voor wanden de Wandaansluiting-Afstand 158540 en Wandaansluiting 158542. Indien er een andere aansluiting gewenst is, dan kan er gekeken worden naar maatwerkoplossingen.

Variaties muurafdekkappen

Ook voor de aluminium muurafdekkappen, die steeds vaker worden gecombineerd met de aluminium balustersystemen van Roval zijn er volop keuzemogelijkheden: de muurafdekkappen zijn leverbaar in de varianten A tot en met H, plus H1 én een variabele uitvoering.

Ook de maatwerkmogelijkheden zijn legio. Roval levert daarnaast niet alleen ’kale’ muurafdekkappen, maar eventueel inclusief bevestigingsgaten en EPDM-afdichtingsband, dilatatieklang met bevestigingsgaten en EPDM-afdichtingsband, voegovertrekken, binnen- en buitenhoeken, (gelaste) kopschotten en verstekhoeken, anti-dreunisolatie, beschermfolie en in de gewenste RAL-kleur of in brute, gemoffelde of geanodiseerde uitvoering. Hierin onderscheidt Roval Aluminium zich als totaaloplosser: alle onderdelen, bevestigingsmogelijkheden, inclusief uitstekende documentatie en projectbegeleiding via een en dezelfde leverancier!

Voor alle technische gegevens, CAD-bestanden (DWG, DXF of DRW) of bijbehorende Stabu-bestekteksten biedt www.roval.eu volledige toegankelijkheid.

Inmiddels zijn er heel wat projecten met de Roval-Baluster® gerealiseerd. Hieronder zijn enkele voorbeelden te bekijken. Voor meer foto's: zie http://www.roval.nl/NL/Referenties

© 2008 - 2019 roval.nl - All rights reserved
All trademarks, slogans, text or logo representation used or refered to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Design: tableaux mediamakers