+31 (0) 492 56 10 50
info@roval.eu
Direct offerte opvragen

Home > Nieuws

Nieuws

Zoeken op Roval

Weer minder CO2-uitstoot

06-05-2015

De lijn die Roval Aluminium samen met moederorganisatie Reynaers Aluminium enkele jaren geleden heeft ingezet, door jaarlijks de CO2-uitstoot met 5% te verminderen, heeft ook in 2014 zijn vruchten afgeworpen. Ten opzichte van het jaar daarvoor is de totale uitstoot met 34% afgenomen. Hoewel dit beeld enigszins vertekend is door de brand dat jaar in de productiehal, is dit toch een forse verbetering. Een vergelijk met 2012 is wellicht beter op z’n plaats. Ten opzichte van dat jaar is er een afname van 24%. Zo zijn we van groene stroom op basis van waterenergie overgegaan op groene stroom op basis van windenergie, de uitstoot door verwarming is op dit moment nihil, doordat we gebruikmaken van zogeheten gecompenseerd gas in plaats van aardgas, het papierverbruik is door digitalisering en bewust printen flink gedaald en het brandstofverbruik van zakelijk en vrachtverkeer is afgenomen.

Daarnaast hebben we een duurzame trommelmachine en een energiezuinige elektrische vorkheftruck in gebruik genomen én een zeer zuinige vrachtwagen met een zogeheten Euro-6 motor, waarmee we ook in zones kunnen komen, waar dat voorheen niet mogelijk was.

Ook voor de komende jaren blijven we ons inspannen om ons milieu steeds minder te belasten. Daarnaast nemen we via de Climate Neutral Group deel aan duurzame energieprojecten om de jaarlijkse uitstoot te compenseren.

© 2008 - 2019 roval.nl - All rights reserved
All trademarks, slogans, text or logo representation used or refered to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Design: tableaux mediamakers