+31 (0) 492 56 10 50
info@roval.eu
Direct offerte opvragen

Home > Nieuws

Nieuws

Zoeken op Roval

Duurzame transport- en productieoplossingen

28-04-2015

De eerste maanden van 2015 heeft Roval Aluminium weer diverse investeringen gedaan die de MVO-ambitie – de voortdurende verbetering van de CO2-footprint – verder vormgeven.

Zo is een nieuwe vrachtwagen, de DAF CF 290, in gebruik genomen, die voorzien is van een zogeheten Euro 6 motor. Dit is momenteel voor dit soort types vrachtwagen de meest energiezuinige motor. Hiermee mag Roval in alle zones, dus ook in binnenstedelijke gebieden rijden. Sinds februari beschikt Roval bovendien over een nieuwe elektrische vorkheftruck voor de expeditieafdeling. Deze vervangt één van de twee vorkheftrucks die nog op gas reden; de laatste gas aangedreven vorkheftruck wordt nog dit jaar door een elektrische vervangen.

En last but not least is op de kopschotafdeling in de productieruimte een nieuwe centrifuge voor de trommelmachine geïnstalleerd. Deze centrifuge is niet alleen beter dan de oude, maar ook duurzamer: hij verbruikt minder stroom, hij is geluidsarm en heeft een gebruiksvriendelijke PCL-besturing. De centrifuge is een belangrijk onderdeel van de trommelmachine. Hij reinigt en doseert de juiste hoeveelheid proceswater en voegt bovendien een zeepoplossing toe. Het waterverbruik is hierdoor minimaal én het water wordt voor een groot deel gerecycled.

 

© 2008 - 2019 roval.nl - All rights reserved
All trademarks, slogans, text or logo representation used or refered to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Design: tableaux mediamakers