+31 (0) 492 56 10 50
info@roval.eu
Direct offerte opvragen

Kwaliteit > Moffelen & Anodiseren

Moffelen & Anodiseren

Moffelen

Het moffelen van aluminium geschiedt op basis van poedercoating. Dit geschiedt volgens de VMRG-kwaliteitseisen en adviezen dan wel de geldende Qualicoat- of G.S.B.-voorschriften. Het ondergaat de voorbehandelingen ontvetten, beitsen en het aanbrengen van een conversielaag. De vereiste moffellaagdikte is afhankelijk van de omstandigheden waar toepassing plaatsvindt. Standaard wordt 60 micron gehanteerd. In agressieve gebieden zoals omschreven in de VMRG-kwaliteitseisen dient pre-anodisatie te worden toegepast. Moffelen is in nagenoeg elke gewenste kleur mogelijk. RAL-kleuren genieten echter de voorkeur i.v.m. scherpe prijzen en korte levertijden.
Van de dakrand Roval-Standaard 60 x 64 mm zijn een 10-tal RAL-kleuren uit voorraad leverbaar.

 Hier vindt u een overzicht van de tien RAL-kleuren

 Qualicoat specificaties


Anodiseren

Bij anodiseren wordt langs elektrolytische weg een oxidelaag aangebracht. Dit geschiedt volgens de VMRG-kwaliteitseisen en adviezen dan wel de geldende Qualanod- of G.S.B.- voorschriften en wordt hoofdzakelijk in blanke (naturel) uitvoering toegepast. Standaard wordt een laagdikte van 20 micron gehanteerd. In agressieve omgevingen, o.a. industriegebieden en aan zee adviseren wij 25 micron.
Een beperkt aantal kleuren is eveneens mogelijk. Kleuranodisatie zal geschieden aan de hand van grensmonsters. Men dient zowel bij kleur- als blanke uitvoeringen rekening te houden met mogelijke kleurverschillen. Een breed assortiment geanodiseerde dakranden is uit voorraad leverbaar.

 

Zoeken op Roval

Volg ons op:
Roval RALwaaier.jpg

 

© 2008 - 2019 roval.nl - All rights reserved
All trademarks, slogans, text or logo representation used or refered to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Design: tableaux mediamakers